مشاوره حقوقی رایگان تلفنی انلاین با وکیل پایه یک دادگستری نفی ولد اثبات نسب امور حسبی نفی نسب

نفی ولد یا نفی نسب یکی از موضوعات مهمی است که  که معمولا در مراجع قضایی دعاوی متعددی در خصوص آن مطرح می شود.

اصولا افراد از طریق رابطه سببی و نسبی به یکدیگر پیوند می خورند و آثار و نتایج  حقوقی میان آنها پدید می آید. روابط نسبی و سببی  میان افراد دارای آثار قانونی متعددی هستند که معمولا باعث ایجاد حقوق یا  تکالیف قانونی مختلفی میان افراد می گردند. یکی از مهمترین مصادیق این آثار و تکالیف،  بحث ارث و نفقه است.

مشاوره حقوقی رایگان تلفنی انلاین با وکیل پایه یک دادگستری نفی ولد اثبات نسب امور حسبی نفی نسب
مشاوره حقوقی رایگان تلفنی انلاین با وکیل پایه یک دادگستری نفی ولد اثبات نسب امور حسبی نفی نسب

دفتر وکالت ما با کمال افتخار ضمن مشاوره حقوقی رایگان بصورت تلفنی و انلاین از طریق واتساپ و همچنین مشاوره حضوری رایگان با وکیل اماده خدمت رسانی میباشد .

جهت هرگونه مشاوره حقوقی رایگان با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲ تماس حاصل فرمائید .

ادرس دفتر وکالت ما :

تهران میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی کوچه نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت

برخلاف دعوی اثبات نسب، دعوی نفی نسب جهت انکار وجود رابطه خونی است.  همانطور که در بحث اثبات نسب نیز اشاره شد فرزندی که حاصل ازدواج مشروع زن و مردی است  نسبت خونی مشترک با پدر و مادر خود داشته و قانونا از پدرو مادر خود ارث خواهد برد.علاوه بر این پدر و مادر موظف به پرداخت نفقه و تامین خرج و مخارج زندگی او می باشند. چنانچه  نسب این فرد و رابطه خونی او با والدین مورد تردید قرار گیرد باید این موضوع را از طریق طرح دعوی نفی نسب در مراجع قضایی اثبات نمود.

درواقع دعوی نفی نسب هنگامی مطرح خواهد شد که خواهان که در مقام مدعی قرار دارد وجود هرگونه رابطه خویشاوندی و خونی خود را با  خوانده منکر شده و ادعا کند که با شخص نام برده هیچ گونه رابطه نسبی و خونی ندارد. هریک از خویشاوندان نسبی می توانند علیه یکدیگر دادخواست نفی نسب مطرح نمایند. اما درمورد پدر موضوع خواسته متفاوت خواهد بود واگر پدری منکر رابطه نسبی با فرزند خود شود باید دادخواست “نفی ولد”مطرح نماید.

دادگاه صالح در دعوی نفی نسب

همانند دعوی اثبات نسب، دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوی نفی نسب نیز دادگاه خانواده است که احکام آن قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان است.همچنین طبق ماده ۳۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی احکامی که در رابطه با نفی نسب صادر می شوند قابل رسیدگی به صورت فرجامی در دیوان عالی کشورهستند به همین جهت رسیدگی به دعاوی نفی نسب معمولا به طول خواهد انجامید.

کسی که نسب دیگری به او منتسب است می تواند آن را از خود نفی کند این نفی هم می تواند در خط عمودی قرابت مطرح شود(مقل نسبت پدر فرزندی) و هم در در خط افقی(مثل رابطه خواهر  برادری ) در این صورت نفی کننده نسب بعنوان خواهان و کسی که نسب او نفی می شود به عنوان خوانده دعوی مطرح می شود.

چنانچه این نفی از جانب پدر درخصوص فرزند مطرح شود “نفی ولد” نامیده می شود که به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرد:

چنانچه شرایط اماره فراش وجود نداشته باشد یعنی طفل در فاصله کمتراز تاریخ ازدواج و یا بیشتر از ده ماه از وقوع آخرین نزدیکی متولد شده باشد نبود اماره فراش خود بیانگر عدم وجود رابطه نسبی است در واقع یکی از نفی ولد، اثبات خلاف اماره فراش است.

به طور کلی هر اماره ای ازجله اماره فراش دلیل ظنی است و با وجود دلیل قوی تر اعتبار خود را از دست می دهد این دلیل قوی تر که می تواند اعتبار اماره فراش را از میان ببرد میتواند یکی از موارد زیر باشد:

۱ – نفی ولد از طریق لعان:

لعان یکی از مواردی است که با آن می توان نسب فرزند را از خود نفی نمود. بعد از وقوع العان، نسب طفل از مرد لعان کننده نفی می شود ولی نسبت به رابطه طفل و مادربی تأثیر است. بر همین اساس ماده ۸۲۲ قانون مدنی عنوان کرده است که «بعد از لعان، زن و شوهر، از یکدیگر ارث نمی برند و همچنین فرزندی که به سبب انکار او لعان واقع شده، از پدر و پدر از او، ارث نمی برد، لیکن فرزند مزبور، از مادر و خویشان مادری خود و همچنین مادر و خویشان مادری از او ارث می برند . اگر پدر بعد از لعان رجوع کند، پسر از او ارث می برد، لیکن از ارحام پدری ارث نمی برد،همچنین پدر و ارحام پدری نیز از پسر ارث نمی برند.

۲ – نفی ولد از طریق شهادت شهود:

در روابط زوجین، ظاهر امر در وقوع نزدیکی است. بنابراین، اگر طفلی به دنیا آید که حسب شرایط اماره فراش، قابل الحاق به پدرش باشد، از طریق شهادت شهود نمی توان نسب او را نفی کرد . ولی خواهان نفی نسب، می تواند از شهادت شهود برای ثابت نمودن  شرایطی که مثبت عدم وقوع نزدیکی است، بهره جوید.مثلا اگر مردی با توسل به شهادت شهود، ثابت کند که از یک سال قبل از تولد طفل، در سفری بوده که در آن مدت به هیچ وجه امکان ارتباط با همسرش را نداشته تا با او نزدیکی کند، در این صورت، شهادت شهود، زمینه اعمال اماره فراش را از بین می برد و نسب طفل قابل الحاق به پدر نخواهد بود.لذا از شهادت شهود، نمی توان مستقیما برای نفی نسب استفاده کرد ولی می توان از شهادت شهود برای از بین بردن زمینه اعمال اماره فراش استفاده کرد. اثبات فراهم نبودن شرایط اعمال اماره فراش، با ادله دیگری که برای قاضی ایجاد یقین کند امکان پذیر است. به عنوان مثال، اگر اسناد و مدارک مربوط به خروج از کشور و اقامت در کشور خارجی مثل ویزا  نشان دهد که خواهان دعوای نفی نسب، از یک سال پیش در کشور خارجی اقامت داشته و در این مدت به همسرش به هیچ وجه دسترسی نداشته، شرایط تمسک به اماره فراش، برای انتساب طفلی که یک ماه قبل از بازگشت شوهر به دنیا آمده، از بین می رود.

۳  – نفی ولد به روش های علمی(آزمایش های پزشکی):

نفی ولد از طریق پیشرفت های علمی در زمینه پزشکی در عصر حاضر پیشرفت زیادی کرده است  آزمایش های پیشرفته پزشکی جهت تشخیص عقیم بودن یا ناتوانی جنسی، آزمایش خون و تن پیمایی آزمایش های زنتیکی دی ان ای همکی از روش هایی است که به قاضی در تشخیص موضوع کمک می کند.

مشاوره حقوقی رایگان تلفنی انلاین با وکیل پایه یک دادگستری نفی ولد اثبات نسب امور حسبی نفی نسب
مشاوره حقوقی رایگان تلفنی انلاین با وکیل پایه یک دادگستری نفی ولد اثبات نسب امور حسبی نفی نسب

2 نظر در مورد “نفی ولد

  1. با سلام …بنده دو شکایت مبنی بر نفی نسب و ولد شده که نفی ولد با مخالفت قاضی مواجه شده و نفی نسب متاسفانه رای به آنها داده …حالا با توجه به اینکه اسم من در شناسنامه پدر خوانده هست و اسم پدر و مادر خوانده نیز در شناسنامه من هست …آیا زمان انحصار وراثت بنده نیز جزو وراث محسوب میشم یا نه …ممنون میشم اطلاع رسانی کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید
آدرس