تامین اجتماعی و بیمه

تامین اجتماعی و بیمه از اساسی ترین نیازهای انسانها در دنیای امروزیست جهت مشاوره حقوقی رایگان با وکیل با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲ تماس حاصل فرمائید.

کلیه کارمندان دولت اعم از رسمی و پیمانی از تمامی مزایای تامین اجتماعی مانند ؛ بازنشستگی؛ ازکار افتادگی ، فوت ؛ بیمه بیکاری  و…. بر خوردار بوده ودر صورتیکه کارمند بخواهد تحت پوشش سایر بیمه ها و صندوق ها قرار گیرد و غیر از سازمان بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی را برگزیند بلامانع میباشد. در صورت نیاز به وکیل تامین اجتماعی با شماره ۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱تماس حاصل فرمائید.

بیمه خدمات درمانی

کلیه شاغلین و بازنشستگان می توانند والدین و فرزندان خود را همرا با خود و همسر تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار دهند.

بیمه بیکاری

بیمه بیکاری صرفا شامل کسانی میگردد که بدون میل و اراده خود بیکار شده باشند.

تمامی کسانی که مشمول قانون کار و کارکشاورزی بوده و حداقل دارای ۶ ماه پرداخت حق بیمه و تحت پوشش قانون تامین اجتماعی باشند قادر به استفاده از مزایای بیمه بیکاری می گردند اما می بایست حق بیمه بیکاری آنان به میزان ۳ درصد مزد توسط کارفرما پرداخت گردد.

جدول مدت زمان دریافت بیمه بیکاری:

مدت زمان پرداخت مقرری بیکاری سابقه بیمه
برای متاهل ها برای مجردین
۱۲ ماه ۶ ماه از ۶ ماه تا ۲۴ ماه
۱۸ ماه ۱۲ ماه از ۲۵ ماه تا ۱۲۰ ماه
۲۶ ماه ۱۸ ماه از ۱۲۱ ماه تا ۱۸۰ ماه
۳۶ ماه ۲۶ ماه از ۱۸۱ ماه تا ۲۴۰ ماه
۵۰ ماه ۳۶ ماه از ۲۴۱ ماه به بالا

 

حداقل مدت زمان دریافت بیمه بیکاری ۶ ماه و  حداکثر آن ۵۰ ماه می باشد.

میزان مقرری روزانه بیمه بیکاری ۵۵ درصد متوسط مزد روزانه بیمه شده می باشد و به ازای هر یک از افراد تحت نکفل ۱۰ درصد افزوده می گردد اما تا سقف ۴ نفر نباید مقداربیمه بیکاری از حداقل حقوق ماهیانه بیشتر باشد.

لازم است بدانید که ترک کار کنندگان شامل بیمه بیکاری نمی گردند و بیمه بیکاری تنها به کسانی تعلق می گیرد که به صورت غیر ارادی مانند اخراج یا آسیب درحین کار بیکار شده باشند .

کارگران اخراجی تا یکماه فرصت دارند به هیئتت های حل اختلاف وزارت کار مراجعه و درخواست مقرری بیمه بیکاری نمایند درصورت وجود دلیل موجه مانند بیماری و …   تا سه ماه نیز امکان مراجعه وجود دارد .

در صورت عدم رسیدگی به بیمه بیکاری دیوان عدالت اداری به موضوع رسیدگی خواهد نمود.

همچنین کسانی که در اثر ویروس کرونا بیکار شده اند مشمول بیمه بیکاری میگردند.

فوت کارمند

در صورت فوت کارمند دولت با هر میزان سابقه بازنشسته محسوب گردیده و حقوق بازنشستگی به وراث وی پرداخت میگردد. چنانچه کارمند زیر ۱۵ سال سابقه داشته باشد نیمی از حقوق بازنشستگی به وراث او پرداخت خواهد گردید . میزان حقوق وراث قانونی برابر ماده ۶ قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون استخدام کشوری خواهد بود .

بیمه کارگران ساختمانی

براساس ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۹/۸/۱۳۸۶  کلیه سازندگان ساختمان یا مالکین می بایست هنگام اخذ پروانه ساختمان حق بیمه کارگران خود را برای هر متر مربع زیر بنا معادل ۴% دستمزد ماهیانه سال به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایند ، که شهرداری مکلف است هنگام صدور پروانه ساخت بیمه ناشی از اجرای عملیات ساختمانی در قبال اشخاص ثالث از حیث تعهدات جانی و مالی و گواهی تامین اجتماعی را دریافت نماید .

کلیه کارگران شاغل در بخش ساختمان حتی تخریب و ترمیم … براساس قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۹/۸/۱۳۸۶  مشمول بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۵۲  و قانون فوق می باشد .

همچنین براساس ماده واحده قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران مصوب ۱۶/۹/۱۳۹۳ سازمان تامین اجتماعی مکلف شده است با در یافت ۷% حق بیمه از کارگر و ۱۵% مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به ادامه بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کنند و صدور پایان کار منوط به صدور مفاصا حساب می باشد . کارگران فصلی نیز براساس قانون مشمول پرداخت حق بیمه بوده و مشمول قانون بیمه میگردند.

« حقوق همسر کارمندان دولت »

 

در صورتیکه همسر کارمندی به شغل دولتی در داخل کشور منصوب شود به تبعیت از محل کار همسر می تواند حداکثر تا ۶ سال از مرخصی بدون حقوق استفاده نماید.

مرجع تشخیص حساس بودن شغل سازمان امور استخدامی کشور میباشد.

استفاده از مستمری ۲ شوهر

بر اساس ماده ۲۶ قانون حمایت خانواده سال ۱۳۹۳ ازدواج دائم همسر متوفی مانع دریافت حقوق مستمری بازماندگان زوج متوفی نمی باشد.

صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی مکلف می باشد در مورد همسرانی که مستمری آنها به علت ازدواج مجدد قطع شده را مجدداً برقرار نماید .

 بر اساس ماده ۳۷ آئین نامه زوجه متوفی در صورت فوت شوهر بعدی و تعلق مستمری بازماندگان به زوجه بر اثر آن از مستمری که مبلغ آن بیشتر است برخوردار خواهد شد .

« پیگیری کیفری حوادث ناشی از کار  »

 در رسیدگی به حوادث ناشی از کار مانند سقوط از ارتفاع و یا جراحت ناشی از کار ، شکستگی استخوان ، فلجی ، قطعی نخاع و…. از آنجا که مستلزم پرداخت دیه می باشد علاوه بر نظریه پزشکی قانونی موضوع به کارشناس ارجاع تا درصد قصور و تقصیر هر یک از کارگر ، کارفرما و یا در صورت وجود پیمانکار را معین نماید.

 در این نوع پرونده ها ابتدائاً جهت مقصرین قرار تامین صادر میگردد ؛ در پوشش بیمه بودن محل کار در حوادث ناشی از کار اهمیت فوق العاده ای می یابد .

و همچنین چنانچه علائم هشدار دهنده و رعایت نکات ایمنی محل کار در درصد تقصیر موثر است .

 همچنین چنانچه مثلاً شرکت بعنوان کارفرما پروژه را تفویض نموده باشد و در قرارداد ایمنی محل کار و کارگران نیز تحت مسئولیت پیمانکار قرار گرفته باشد و مقصر و مسبب حادثه تغییر خواهد نمود .

اما در هر صورت لازم است که کارگر احتیاطات لازمه را به کار بسته و به هشدارها توجه نمایند . تشخیص میزان تقصیر و صدور حکم بر اساس ماده ۵۲۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ بر عهده قاضی می باشد و بر اساس تاثیر رفتر کارگر حادثه دیده یا کارفرما و پیمانکار و همچنین نظر کارشناسی و پزشکی قانونی مسئولیت هر یک کشخص و صدور حکم خواهد گردید .

بازنشستگی کارمند دولت

کلیه کارمندان دولت و سازمان های اجرائی بعد از ۳۰ سا خدمت جهت مشاغل غیر تخصصی و ۳۵ سال سابقه خدمت و معلولین ؛ جانبازای و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور با ۵ سال کمتر و زنان با ۲۰ سال سابقه خدمت بازنشسته میگردد.

افراد زیر ۶۵ سال که زیر ۱۵ سال سابقه خدمت داشته باشند همان ۱۵ سال سنوات خدمت در نظر گرفته خواهد شد .

بازنشسته شدن علاوه بر این با در خواست کتبی کارمند و موافقت بالاترین مقام اجرائی دستگاه زودتر از موعد مقرر مشروط به ۲۰ سال سابقه خدمت با در نظر گرفتن ۲۰ روز حقوق ماهیانه امکانپذیر می باشد ؛ اما چنانچه کمتر از ۲۰ سال باشد می بایست از خرید شود .

 به کارمندان بازنشسته به ازاء هر سال خدمت یکماه آخرین حقوق و مزایای مستمر به همراه مرخصی های ذخیره شده خواهد گردید.

ترک تابعیت به موجب قانون موجب قطع حقوق بازنشستگی خواهد گردید !!!

هرگاه کارمند دولت فوت شود در هر مرحله و سابقه ای که باشد بازنشسته محسوب گردیده و نصف حقوق و مستمری بازنشستگی به وراث قانونی وی پرداخت خواهد شد و حتی اگر کمتر از ۱۵ سال سابه داشته باشد نصف حقوق بازنشستگی به وراث وی تعلق می گیرد.

بنابر این شرایط بازنشستگی از لحاظ سن و سابقه برای مردان و زنان به شرح ذیل است:

  • دارا بودن ۴۲ سال سن و ۲۰ سال سابقه اشتغال همراه با پرداخت بیمه جهت خانمها ی کارگر مشمول قانون کار به استناد تبصره ۴ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی
  • دارا بودن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی برای مرد و زن به تجویز تبصره۳ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی .
  • دارا بودن ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیان آور بدون شرط سنی به استناد تبصره ۲از ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی.
  • دارا بودن ۲۰سال سابقه برای مردان و زنان به ترتیب ۶۰ برای مردان و ۵۵ برای زنان باستناد ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی.
  • دارا بودن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه بیمه برای مردان و برای زنان ۳۰ سال سابقه و ۵۵ سال سن به تجویز تبصره ۱ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی
  • دارا بودن شرایط منعکسه در ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی و تبصره های آن.
  • بیمه اجباری چیست؟بیمه اجباری نوعی پوششی تامینی است تمامی افرادی که در شرکت ها کارگاه کارخانه و غیره مشغول به کار هستند و حقوق مزد دریافت میکنند تحت پوشش قانون کار می باشند طبق موارد درج شده در قانون کار کارفرما موظف است همه کارکنان و کارمندان را بیمه کندنکته بازرس تامین اجتماعی برای بیمه اجباری صورت میپذیرد بنابراین کارشناسی از سازمان تامین اجتماعی فعال بودن کارگر یا کارمند را مورد بررسی قرار میدهد و این امر ممکن است در هر روزی از ماه انجام بپزیرد

    نکته طبق  قانون بیمه باید نزد سازمان تامین اجتماعی انجام شود اعم از کارکنان یا کارگران

    نکته بیمه اجباری در واقع به معنای تعهد قانونی کارفرما و کارگر برای پرداخت سهم خود به جهت واریز به سازمان تامین اجتماعی است و نتیجه این امر ایجاد امنیت شغلی و رفاه اجتماعی می باشد

    بیمه اجباری و قانون کار ماده ۱۴۸ قانون کار

    چناچه ادله ای مبنی  بر مشمولیت کارگاه طبق ماده ۱۴۸ قاتون کار ارایه میگردد صرفا دوره ایی که کارگاه مشمول قانون کار باشد ملاک صدور رای می باشد به این معنا که کارگاهی به صورت خانوادگی فعالیت داشته و رابطه بین کارفرما و کارگران از نوع درجه اول از طبقه اول می باشد طبق ماده ۱۸۸ قانون کار از مشمولیت قانون کار استثنا شده و نمی تواند مطالبه ایی مبنی بر ماده ۱۴۸ قانون کار داشته باشد

    اگر فردی مشمول مقررات خاص بیمه ایی همانند کارگران ساختمانی مشاغل ازاد بیمه های توافقی باشد اجرای ماده ۱۴۸ قانون کار منتفی می باشد مگر انکه بتواند رابطه کارگر و کارفرمایی را مشخص کند

    تعریف ماده ۱۴۸ کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند

    انواع بیمه اجباری

    ۱ بیمه شخص ثالث ۲ بیمه تامین اجتماعی ۳ بیمه حوادث کار ۴ بیمه مسولیت حرفه ایی ۵ بیمه درمانی پایه ۶ بیمه حوادث ساختمانی

    مزایای بیمه اجباری

    ۱ ایجاد امنیت شغلی بیمه تامین اجتماعی به کارگران این اطمینان  را داده است که درصورت بیکاری یا فوت خودشان یا خانواده شان از حقوق و مزایای مکفی بر خورد دار خواهند شد این امر سبب افزایش رضایت و امنیت شغلی خواهد شد

    ۲ کاهش هزینه های اجتماعی در صورت وقوع اتفاقی برای کارگر بیمه نشده دولت و جامعه مجبور به پرداخت خواهد شد در حالیکه اگر بیمه اجباری لحاظ میشد از طریق توزیع مسولیت بین کارفرما دولت و کارگر این هزینه دها را مدیریت و کاهش میدهد

    ۳ ضمانت اجرای قوانین کار این نوع بیمه نوعی ابزاری برای اجرای عدالت اجتماعی است

    ۴ پوشش حوادث ناشی از کار یرخی مشاغل با خطرات جانی یا غیره همراه هستند بیمه اجباری تضمین میکند که کارگران در صورت وقوع حوادث برای ایشان هزینه های درمان و غیره را پرداخت کند

    ۵ تامین اینده کارگران به این معنا که منبع درامدی ثابت برای بازنشستگی می باشد

    ۶ کاهش اختلاف کارگر و کارفرما

    قانون بیمه اجباری

    ماده ۱۴۸ قانون کار تعریف بیمه اجباری می باشد این قانون کار کارفرمایان را ملزم میکند که تمامی کارگران خود را طبق قانون نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه کند و این امر موجب مزایایی همچون بیمه درمانی کارافتادگی و را تضمین میکند

    بیمه اجباری در واقع تعهد قانونی کارفرما برای پرداخت سهم خود و سهم کارگر از حقوق او جهت واریز به سازمان تامین اجتماعی است که مهم ترین هدف این امر ایجاد امنیت شغلی و رفاه اجتماعی برای نیروی کار است و کار فرمایان از انجام این موضوع خوداری کنند علاوه بر جریمه موظف به پرداخت حق بیمه معوقه نیز خواهند بود این موضوع شامل  کارگران موقت روز مزد و دایمی می باشد

    احتساب سوابق بیمه اجباری

    طبق قانون کار ۳۰ درصد از حقوق فرد بیمه شده بابت حق بیمه از طرف کارفرما به سازمان پرداخت میشود که ۲۳ درصد ان حق کارفرما و ۷ درصد ان از حقوق فرد بیمه شده پرداخت خواهد شد

    برای محاسبه نرخ حق بیمه اجباری باید حقوق روزانه کارگر بن کارگری و حق مسکن در نظر گرفته شود و هر دسال این موارد تغییر میکند با توجه به افزایش معیارهای تعیین حق بیمه میتوان از طریق فرمول ذکر شده حق بیمه را برای ماه های ۳۰ روزه یا ۳۱روزه تعیین کرد

    تعداد روزکارکرد پایه حقوق روازنه حق مسکن بن کارگری ۳۰ درصد نرخ بیمه اجباری

    حداکثر سن بیمه اجباری

     

    با توجه به تغییرات که در سال ۱۴۰۳ اتفاق اقتاده لحاظ میشود

    مردان    سن بازنشستگی ۶۲                 سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۲۰ سال

    زنان     سن بازنشستگی ۵۵ سال             سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۲۰ سال

    زنان خانه دار          سن بازنشستگی ۵۵ سال        سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۲۰ سال

    مشاغل ازاد    سن بازنشستگی ۶۲ سال                  سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۲۰ سال

    رانندگان        سن بازنشستگی ۵۵ سال                   سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۲۵ سال

    مشاغل سخت و زیان اور   بدون محدودیت سنی            سابقه پرداخت ۲۰ سالی متوالی یا ۲۵ سال متناوب

    تفاوت بیمه اجباری و اختیاری

    ۱ بیمه اجباری کارگران و کارکنان که قرارداد رسمی دارند موظف به پرداخت بیمه هستند که شامل بیمه تامین اجتماعی حوادث شغلی و غیره میشود

    ۲ بیمه اختیاری برای افرادی است که تحت پوشش بیمه اجباری نیستند یا نمیخواهند داشته باشند همانند مشاغل ازاد و یا کارکنان دولت که نیاز به بیمه اضافی دارند میتوانند بیمه اختیاری داشته باشند

    ۳ بیمه اجباری شامل بازنشستگی درمان حوادث ناشی از کار و از کارافتادگی است که این امر برای امنیت روحی و روانی اقتصادی برای فرد بیمه گزار میباشد

    ۴ بیمه اختیاری این بیمه امکان دارد که خدمات متفاوتی ارایه دهد و پوشش های مختلفی دارد از جمله بیمه عمر بیمه تکمیلی درمان بیمه حوادث شخصی میباشد

    ۵ بیمه اجباری هزینه بیمه به طور مشترک بین کارگر و کارفرما تقسیم می باشد

    ۶ بیمه اختیاری هزینه ان به طور کامل بر عهده فرد است و این امکان را دارد موارد مختلفی را پرداخت کند

    ۷ بیمه اجباری لزوما باید فرد بیمه گزار پرداخت های خود را انجام دهد و در صورت عدم پرداخت جریمه توقیف دارایی یا عدم برخورد داری از خدمات بیمه خواهد شد

    ۸ بیمه اختیاری اگر پرداختی صورت نگیرد باعث قطع خدمات بیمه ایی نخواهد شد بلکه  فرد لز پوشش های بیمه ایی بهرمند نخواهد بود

    بیمه خویش فرما

    به این معناست که در ان فرد بیمه گزار بدون نیاز به وجود کارفرما میتواند خود را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد شخص میتواند بدون واسطه جهت ثبت نام و پرداخت حق بیمه خود اقدام نماید این نوع امر یک سرمایه گذاری بلند مدت می باشد که افراد با پرداخت بیمه برای مدت معلوم میتوانند در زمان بازنشستگی دریافت کنند .

    تفاوت هایی با بیمه اجباری دارد از جمله ۱ بیمه اجباری با پرداختی ۷ درصد است در حالیکه در این بیمه خویش فرمایی دو نیم برار بیمه اجباری است و تماما توسط شخص پرداخت میشود در حالیکه در بیمه اجباری بین کارگر و کارفرما حق پرداختی تقسیم میشود ۷ درصد کارگر ۲۳ درصد کارفرما

    ۲ بیمه اجباری امکان دریافت بیکاری هست در حالیکه در خویش فرمایی موجود نیست.

    سوابق بیمه

    سابقه بیمه مدت زمانی است که شما به اداره بیمه تامین اجتماعی یا هر شرکت بیمه گر پایه حق بیمه ایی را پرداخت میکنید در حقیقت هر ماه پرداخت مبلغی به عنوان سابقه بیمه در نظر گرفته میشود اینکه بیمه پرداختی برای چه موضوعی باشد تفاوتی ندارد ان چه اهمیت دارد سابقه بیمه مدت زمانی است که شما حق بیمه را پرداخت میکنید هست

    بین سابقه کار و پرداخت سابقه بیمه تفاوتی موجود نیست و پرداختی سابقه بیمه همان سابقه کار محسوب میشود و مورد ملاک سابقه کار است

    شکایت از کارفرما بابت بیمه نکردن و جریمه بیمه نکردن

    مهم ترین علت شکایت از کارفرما عدم پرداخت حقوق قانونی کارگر است از جمله عدم پرداخت حق بیمه ایشان

    مدارک مثبت حق قانونی کارگر

    ۱ وجود قرار داد اگر کارگری دارای قرارداد است مراحل اداری و قانونی به سرعت اغاز میشود

    در صورتی که قرار دادی وجود نداشته باسد باید از طرف اداره کار نامه ایی به شعبه بیمه ارسال شود و کارگر میتواند با ارایه شواهد و مستندات از شاهدانه برای اثبات ادعای خود استفاده کند

    ۲ جمع اوری شواهد استفاده از سابقه بیمه نیز به کارگزاری کمک میکند تا تخلف کارفرما را اثبات کند ۳ ارایه هر مدرک معتبر دیگر که گواه اشتغال برای کارفرما است

    ۴ پرینت حساب بانکی ارایه سند پرداخت حقوق

    ۵ ارایه مدارک هویتی کارگر

    بیمه نکردن کارگران علاوه بر اینکه جرم محسوب میشود به مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جریمه نقدی معادل ۲ تا ۵ برابر حق بیمه می باشد یا هر ۲ مجازات

    بیمه نکردن کارگران علاوه بر اینکه جرم محسوب میشود باعث این موارد زیر هم میشود

    ۱ عدم برخورداری از مزایای بیمه ایی در صورت بروز حادثه یا بیماری

    ۲ عدم برخور داری از مزایای حقوق بازنشستگی

    ۳ عدم برخور داری از حقوق بیکاری

    جریمه کارفرما برای عدم پرداخت حق بیمه به ۲ صورت محاسبه میشود ۱ جریمه نقدی مقطوع این جریمه معادل ۲ تا ۱۰ برابر حق بیمه معوقه است ۲ جریمه نقدی درصدی این جریمه معادل ۷ ۱۲ یا ۲۲ درصد حق بیمه معوقه است .

    مهلت شکایت کارگر از کارفرما در خصوص بیمه ؟

    برای شکایت از ایشان بابت بیمه محدودیت زمانی وجود ندارد و حتی بعد از فوت ایشان از وراث قانونی وی میتوانند دریافت کنند!

     

    ایا فرد بعد از بازنشستگی نیز میتواند ادعای احتساب بیمه ایی نماید ؟

    بله این امکان وجود دارد و از طرق مختلف امکان پذیرد است جدیدترین روش ثبت اعتراض و مشاهده سوابق از طریق سایت تامین اجتماعی میباشد و مسیر دیگری که امکان پذیر است دیوان عدالت اداری است .

    چرا کارفرما بیمه نمیکند ؟

    دلایل مختلفی وجود دارد مهم ترین دلیل کارگاه فاقد کد کارگاه باشد:

    ۱ مجوز های لازم و قانونی برای انجام فعالیت شغلی را ندارند

    ۲ عدم اطلاع صحیح و به موقع کارفرما

    ۳ سو استفاده از کارگر

    ۴ تصور هزینه اضافی برای کسب و کار خود

 جهت مشاوره حقوقی رایگان با وکیل متخصص قانون تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری جهت مشاوره حقوقی رایگان و قبول وکالت با شماره ۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

نمونه دادنامه دیوان عدالت اداری:

شماره دادنامه:۳۹۴

مرجع رسیدگی :شعبه ۶۴ دیوان عدالت اداری

شاکی:اقای براتعلی

طرف شکایت:اداره تامین اجتماعی خوزستان شعبه اندیمشک

موضوع شکایت و خواسته:الزام طرف شکایت به وصول و احتساب ایام کارکرد از مورخ ۱/۱/۵۹ لغایت ۲۹/۱۲/۱۳۷۴ و مجدداً از ۳۰/۴/۹۴ لغایت تاکنون بر اساس رای شماره ۱۳۲هیات حل اختلاف

گردشکار :شاکی دادخواستی بطرفیت مشتکی عنه و بخواسته فوق الذکر به دیوان عدالت اداری تقدیم که پس از ثبت در دفتر کل دیوان و ارجاع آن به این شعبه به کلاسه فوق ثبت  گردیده شعبه در وقت فوق العاده به تصدی امضاء کننده ذیل الذکر تشکیل وبا مداقه در ادعا و دفاع مشتکی عنه دادخواست و محتویات  پرونده ختم دادرسی را اعلام با استعانت از خداوند متعال بشرح آتی مبادرت به صدور رای می نماید .

((رأی دیوان))

نظریه اینکه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی طبق ماده ی۱۴۸ قانون کار نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند و احراز رابطه ی کارگری و کارفرمایی به استناد مواد ۲و۳ قانون فوق الذکر و نیز مدت اشتغال در صورت اختلاف مطابق ماده ی ۱۵۷ قانون مذکور در صلاحیت هیات های تشخیص و حل اختلاف است و در صورت صدور رای مستندا به دادنامه ی شماره ی ۳۰-۲۹مورخ ۲۹/۱۲/۱۳۸۶ و مجدداً از مورخ ۳۰/۴/۹۴ لغایت تا کنون(تقدیم دادخواست )اشتغال به کار داشته و کارفرما حق بیمه ی مدت مذکور را به تامین اجتماعی پرداخت ننموده و عدم احتساب سابقه توسط تامین اجتماعی که خلاف مقررات آمره تامین اجتماعی باعث تضییع حق شاکی  شده است لذا شکایت شاکی موجه تشخیص به استناد بند الف ماده ۴قانون تامین اجتماعی و آراء هیات عمومی دیوان  عدالت اداری به شماره ۵۱۸-۵۱۷ مورخ ۱۵/۷/۸۶ و ۶۷۸مورخ ۸/۸/۱۳۸۶و مواد ۱۰و۱۱و۶۳و۶۵ از قانون تشکیلات و ایین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت شاکی و الزام اداره ی کل تامین اجتماعی استان خوزستان نسبت به دریافت  حق بیمه شاکی و احتساب آن در سنوات پرداخت حق بیمه ی وی صادر واعلام می گردد .برای صادره ظرف ۲۰روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در شعبه محترم تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رئیس شعبه۶۴ دیوان عدالت اداری

مرادیان

وکیل تامین اجتماعی وکیل متخصص – قانون تامین اجتماعی – دیوان عدالت اداری – بیمه  وکیل تامین اجتماعی بازنشستگی وکیل تامین اجتماعی   بیمه بیکاری   خدمات درمانی وکیل تامین اجتماعی از کار افتادگی  بیمه بیکاری وکیل تامین اجتماعی

9 نظر در مورد “تامین اجتماعی و بیمه

  1. باسلام، بنده اواخر سال ۹۶ بدلیل بیماری چاقی مفرط تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار گرفتم، که متاسفانه به دلیل عدم تبحر پزشک جراحم دچارعارضه فیستول مری به ریه شدم، و به مدت دوسال درگیر بیماری شدم و بطور کل توانایی انجام کار از بنده سلب شد، بعد از شکایت از پزشکم.، کمیسیون پزشکی قصور ایشان را محرز دانسته و ۱۰درصد ارش دیه کامل مشخص کرد،که در دادگاه جرائم پزشکی هم پزشکم اقرار به بزه انتصابی کرد و برای دادگاه جرائم پزشکی هم محرز شد، درحالیکه قبل از این مسائل شاغل بودم (نیروی حراستی) و حق بیمه پرداخت میشد برای من، اما شدت بیماری به حدی بود که بنده ۸۰کیلوگرم از وزن بدنم را روی تخت بیمارستان از دست دادم و دچار عضله سوزی شدم و تا الان درگیر بیماری هستم و قادر به انجام فعالیت و اشتغال نیستم، از اواخر سال سال۹۴ بیمه پرداخت شده برام تا فکر کنم خرداد ۹۷ که رسما دیگه بیکار شدم و بیمه بنده قطع شد؛؛
    سوالم اینه که بنده الان میتونم جهت از کار افتادگی ناشی از بیماری اقدام بکنم یا نه؟
    شدت از کار افتادگیم هم عرض کردم بقدری هست که قادر به انجام کار سابق نیستم، چونن تقریبا ۸۰درصد از ریه م دچار پنومونی شد و بشدت از نظر جسمی اسیب دیدم،(برای کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی مدارک کمیسیون جرائم پزشکی نیاز هست ارائه کنم؟) حالا اسیب روحی و روانی که بماند،
    ممنون میشم راهنماییم کنید بلکه احقاق حق بشه و بنده حقیر دستم جلوی کسی دراز نشه برای امرار معاش😔

  2. باسلام، بنده اواخر سال ۹۶ بدلیل بیماری چاقی مفرط تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار گرفتم، که متاسفانه به دلیل عدم تبحر پزشک جراحم دچارعارضه فیستول مری به ریه شدم، و به مدت دوسال درگیر بیماری شدم و بطور کل توانایی انجام کار از بنده سلب شد، بعد از شکایت از پزشکم.، کمیسیون پزشکی قصور ایشان را محرز دانسته و ۱۰درصد ارش دیه کامل مشخص کرد،که در دادگاه جرائم پزشکی هم پزشکم اقرار به بزه انتصابی کرد و برای دادگاه جرائم پزشکی هم محرز شد، درحالیکه قبل از این مسائل شاغل بودم (نیروی حراستی) و حق بیمه پرداخت میشد برای من، اما شدت بیماری به حدی بود که بنده ۸۰کیلوگرم از وزن بدنم را روی تخت بیمارستان از دست دادم و دچار عضله سوزی شدم و تا الان درگیر بیماری هستم و قادر به انجام فعالیت و اشتغال نیستم، از اواخر سال سال۹۴ بیمه پرداخت شده برام تا فکر کنم مرداد ۹۷ که رسما دیگه بیکار شدم و بیمه بنده قطع شد؛؛
    سوالم اینه که بنده الان میتونم جهت از کار افتادگی ناشی از بیماری اقدام بکنم یا نه؟
    شدت از کار افتادگیم هم عرض کردم بقدری هست که قادر به انجام کار سابق نیستم، چونن تقریبا ۸۰درصد از ریه م دچار پنومونی شد و بشدت از نظر جسمی اسیب دیدم،(برای کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی مدارک کمیسیون جرائم پزشکی نیاز هست ارائه کنم؟) حالا اسیب روحی و روانی که بماند،
    ممنون میشم راهنماییم کنید بلکه احقاق حق بشه و بنده حقیر دستم جلوی کسی دراز نشه برای امرار معاش😔

    1. با سلام
      لطفا تصویر اسناد و مدارک خود را به واتس اپ یا تلگرام شماره ۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱ جهت بررسی دقیق ارسال فرمائید.

  3. با سلام و احترام،
    اگر مبتلا به افسردگی حاد (غیرناشی ازکار) همه داروها، درمانها و بستری در بیمارستان را به دستور پزشک معالج و یا کمیسیون پزشکی انجام دهد و بهبود نیابد ولی فقط درمان با شوک اعم از برقی یا غیره را به دلیل ترس شدید، رضایت ندهد آیا ازکارافتادگی اش تایید میشود یا تامین اجتماعی، همین موضوع را به عنوان خودداری از درمان بهانه میکند؟

  4. سلام. بر اساس قراردادی که با سازمان دولتی منعقد شده، کارفرما ملزم به پرداخت بیست میلیون تومان بیمه تأمین اجتماعی در طول دوازده ماه برای بنده می‌باشد. در انتخاب عناوین شغلی، حق بیمه ماهیانه و… اختیار کامل وجود دارد. از کارفرما درخواست کنم چه عنوان شغلی، چه مقدار حق بیمه ماهانه و… را برای بنده لحاظ کند که بیشترین مزایای ممکن را داشته باشد؟

  5. با سلام
    من با ۳۰ سال و سختی کار بازنشسته و الان حقوق من کمتر از وزارت کار میدن و در لیست بیمه عمدا کارگر ساده قید شده در صورتی که مدرک دارم عنوان شغلی من کارمند فنی و تکنسین ساخت بوده ایا میتوان شکایت و عنوان شغلی را تغییر و حقوق خود را افزایش دهم
    با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید
آدرس