اعاده دادرسی کیفری یکی از راه های فوق العاده رسیدگی به احکام قطعیت یافته کیفری بوده که توسط وکیل متخصص دیوان عالی کشور قابل انجام میباشد . جهت اخذ وقت مشاوره حقوقی رایگان با وکیل متخصص دیوانعالی کشور با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲ تماس حاصل فرمائید .
نشانی ما :
تهران – میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات اللهی ( ویلا ) کوچه نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت
دفتر وکالت ما دارای ۳۰ سال سابقه کار با انبوهی از پرونده های موفق میباشد .
ما تضمین میکنیم :
در صورتیکه در پرونده موفق نگردید حق الوکاله دریافتی را به شما استرداد مینمائیم !
مشاوره حقوقی با وکیل در دفتر وکالت ما رایگان بوده و حق المشاوره از شما دریافت نخواهد گردید .
جهت تعیین وقت ملاقات رایگان با وکیل با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲ تماس حاصل فرمائید .
اعاده دادرسی عبارت است از بازگشت دوباره رای دادگاه به دادگاه است برای اینکه مجددا مورد رسیدگی قرار گیرد. این رسیدگی یکی از طرق فوق العاده اعتراضی است و فقط طبق شرایط مصرح قانونی و با شروط احصا شده در مقررات می توان به آن اعتراض کرد.
اعاده دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور
اعاده دادرسی به دو نوع تقسیم می شود؛ اعاده دادرسی حقوقی و کیفری.
شرایطی که منجر به اعاده دادرسی کیفری می شوند در قانون دادرسی کیفری احصا شده اند. یعنی موارد آن حصری است. محدود و محصور به شرایطی که قانون تعیین نموده است و در غیر موارد آن قابلیت طرح ندارند.
اشخاصی که حق اعاده دادرسی دارند:
منطبق بر ماده ۴۷۴ فقط سه گروه هستند که حق درخواست اعاده دادرسی کیفری دارند؛
محکوم علیه یا وکیل یا نماینده قانونی او، همسر و وراث قانونی و وصی او ، دادستان کل کشور و دادستان مجری حکم می شود.
ماده ۴۷۷
و همچنین طبق ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری اگر رییس قوه قضاییه حکم قطعی صادره از مرجع قضایی را مخالف بین شرع تشخیص دهد می تواند به دیوان عالی کشور دستور اعاده دادرسی بدهد.
رسیدگی به این نوع پرونده در صلاحیت شعب خاصی از دیوان عالی کشور است که برای این موضوع در نظر گرفته شده است که پس از ارجاع پرونده از لحاظ شکلی و ماهوی بررسی می شود و رای مقتضی صادر می شود
و همچنین رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و یا رییس کل دادگستری استان اگر در انجام وظایف قانونی خود رای قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را مخالف بین شرع تشخیص دهد می توانند با ذکر مستندات از رییس قوه قضاییه درخواست اعاده دادرسی نمایند.
تفاوت این مورد با مورد ماده ۴۷۷ در این است که:
در ماده ۴۷۷ اگر رییس قوه قضاییه شرط مصرح در قانون را تشخیص دهد، خود دستور اعاده دادرسی می دهد. اما در مورد باقی اشخاص فقط در صورتی که تشخیص بدهند رای صادره از موارد خلاف شرع بین است می توانند درخواست اعاده دادرسی را با ذکر دلایل خود از رییس قوه قضاییه درخواست نمایند. و خود نمی توانند راسا دستور آن را بدهند.
موارد و جهات اعاده دادرسی کیفری
در قانون آیین دادرسی کیفری ماده ۴۷۴ موارد اعاده عبارت است از:
۱-کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن او محرز گردد. یعنی اگر کسی برا اساس رای دادگاه محکوم به اعدام شود، اما بعد از مدتی ثابت شود مقتول زنده است حکم اعدام برای متهم اجرا نخواهد شد.
۲-چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
۳-شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طور که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی گناهی یکی از آنها احراز شود، مثلادو شخص در دو دادگاه جداگانه بابت یک جرم محاکمه شوندو حکم صادره ی آنها در تعارض باشندبه طوری که تعارض آرای صادره منجر به اثبات بیگناهی یکی از دو متهم گردد.
۴-در باره شخصی به اتهام واحد ، احکام متفاوتی صادر شود. یعنی برای انجام یک جرم در دو یا چند دادگاه مختلف آرای متفاوتی صادر شوند.
۵-در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است
۶-بعد از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصر وی باشد.
۷- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مور حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.
مهلت اعاده دادرسی کیفری
در قانون آیین دادرسی کیفری محدودی زمانی و برای اعاده دادرسی کیفری در نظر گرفته نشده است.
در صورت قبولی اعاده دادرسی کیفری ( تجویز اعاده دادرسی)رسیدگی در دادگاه هم عرض دادگاه صادر کننده رای قطعی ارجاع می شود. که به این اثر انتقالی اعاده دادرسی گفته می شود.
اثر اعاده دادرسی کیفری
مهم ثرین اثر اعاده دادرسی ابطال حکم سابق است. در واقع به همین علت است که این نوع رسیدگی درخواست می شود. دادگاه هم عرض بعد از رسیدگی حکم اعم از تایید حکم سابق و یا نقض حکم و صدور حکم جدید مبنی بر برائت یا تخفیف مجازات متهم، صادر می کند.
توصیه میگردد از مشاوره با افراد بی تجربه و فاقد صلاحیت خودداری فرموده تا دچار سردر گمی نگردید .
دفتر وکالت ما با ۳۰ سال سابقه کار و انبوهی از پرونده های موفق و وکلای با تجربه آماده خدمت رسانی به شما بوده و ما در قرارداد با شما کتبا ذکر خواهیم نمود که :
در صورت شکست در پرونده حق الوکاله پرداختی را استرداد خواهیم نمود و وکالت تضمینی پرونده شمارا بصورت وکیل تضمینی قبول وکالت نموده و تعهد کتبی خواهیم نمود که در صورت عدم موفقیت حق الوکاله پرداختی را به شما بازگردانیم !
مشاوره حقوقی نیز در دفتر وکالت ما رایگان بوده و دیناری بابب حق المشاوره با وکیل از شما دریافت نخواهد گردید !
نگران حق الوکاله نباشید ما بخاطر نداشتن پول بر شما سخت نخواهیم گرفت شما میتوانید حق الوکاله را بصورت اقساطی و حتی با سپردن ضمانتنامه بانکی در پایان کار پرداخت نمائید !
نشانی دفتر وکالت ما :
شعبه مرکزی : تهران – میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی
جهت اخذ وقت ملاقات رایگان با وکیل میتوانید با یکی از شماره های ذیل تماس حاصل فرموده و روز – ساعت و محل ملاقات را با همکاران ما هماهنگ نمائید .
قبول وکالت از سراسر کشور
۱۲۱ ۶۱ ۶۱ ۰۹۱۲
۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲
۸۳ ۹۴۴ ۸۳ ۰۹۱۲
مشاوره حقوقی رایگان با وکیل
اعاده دادرسی کیفری چیست؟
اعاده دادرسی کیفری به زبان ساده، فرصتی است برای افرادی که محکویت قطعی کیفری داشته تا با ارائه مدارک جدید یا استناد به شرایط و جهات خاص، درخواست بازنگری و بررسی مجدد پرونده خود را داشته باشند.
این نوع دادرسی، در اصل راهی است برای جبران اشتباهات احتمالی و جلوگیری از تضییع حقوق افراد در پروندههای کیفری.
هدف از اعاده دادرسی کیفری؟
هدف اصلی اعاده دادرسی این است که اگر در دادگاه بدوی یا تجدید نظر اشتباهی رخ داده یا مدارک جدیدی کشف شده است که میتواند در سرنوشت پرونده تاثیر بگذارد، امکان رسیدگی مجدد فراهم شود. این کار برای جلوگیری از ظلم و رعایت عدالت بسیار اهمیت دارد.
جهات درخواست اعاده دادرسی چیست ؟
درخواست اعاده دادرسی کیفری فقط در شرایط خاصی قابل قبول است. در زیر به مهمترین شرایط اشاره میکنیم:
طابق ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری، درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاهها اعم از آنکه حکم مذکور به اجرا گذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته میشود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونهای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ – شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به علت انتساب همان جرم محکوم ش ده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بیگناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسن اد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج – پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بیگناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.
چه کسانی میتوانند درخواست اعاده دادرسی دهند؟
محکومعلیه یا فردی که محکوم شده است.
وکیل محکومعلیه، در صورتی که نمایندگی از او داشته باشد.
دادستان، اگر به نظرش عدالت نقض شده باشد.
ورثه محکومعلیه، در صورتی که محکومعلیه فوت کرده باشد و آنها به دنبال اعاده حیثیت او باشند.
مراحل درخواست اعاده دادرسی؟
تهیه مدارک:
فرد یا وکیلش باید مدارک جدید یا دلایل خود برای اعاده دادرسی را آماده کند.
از جمله اینکه دادنامه ای که قطعیت یافته یعنی موعد های قانونی اعتراض اعم واخواهی تجدید نظر پایان یافته و رای قطعی شده باشد ، و مدارک مسلمی که به وضوح نشان دهنده بی گناهی فرد محکومیت یافته باشد پیوست درخواست شود.
البته با توجه به حساسیت موضوع و قرار گرفتن در مرحله خاصی از دادرسی نیاز هست درخواست اعاده دادرسی قبل از هر اقدامی توسط وکلا و کارشناسان حقوقی با تجربه بررسی مطالعه و تقدیم شود.
نحوه ثبت درخواست اعاده دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور؟
درخواست باید در دیوانعالی کشور ثبت شود، زیرا تنها این مرجع صلاحیت بررسی درخواستهای اعاده دادرسی را دارد.
لازم است درخواست اعاده دادرسی کیفری شما از طریق وکیل متخصص اعاده دادرسی دیوان عدالت اداری و از طریق سامانه خود کاربری وکلاء ارسال شود .
بررسی توسط دیوان عالی: دیوان عالی مدارک و دلایل را بررسی میکند و اگر دلایل کافی برای اعاده دادرسی وجود داشته باشد، دستور بررسی مجدد پرونده را میدهد.
نتایج احتمالی اعاده دادرسی؟
ابطال حکم قبلی و صدور حکم جدید: اگر دلایل کافی برای نقض حکم وجود داشته باشد، حکم قبلی نقض شده و حکمی جدید توسط دادگاه همعرض صادر میشود.
تثبیت حکم قبلی: اگر دلایل کافی برای نقض حکم نباشد حکم قبلی همچنان معتبر خواهد بود.
اهمیت اعاده دادرسی در سیستم قضایی؟
اعاده دادرسی، یکی از حقوق اساسی متهمان در سیستم قضایی است که به حفظ عدالت کمک میکند. این امکان باعث میشود اشتبات احتمالی، از جمله اشتباهات در قضاوت یا وجود مدارک نادرست، جبران شود.
در صورت داشتن هرگونه نظر یا دیدگاه یا سئوال میتوانید مراتب را در فرم ذیل اعلام تا در اسرع وقت به شما پاسخ داده شود ↓