مشاغل سخت و زسان آور

 مشاغل سخت و زیان آور شامل چه نوع مشاغلی هست؟

مشاغلی که دارای محیط کار غیر استاندارد بوده  یا بدلیل عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیو لوژیکی  ….باعث اسیب درازمدت از لحاظ جسمی و روانی میگردد را مشاغل سخت و زیان آور میگویند.

مرجع تشخیص مشاغل سخت و زیان آور

شغل هائی که به تشخیص کمیته استانی مشاغل سخت و زیان آوربوده و مشاغلی که در قانون صراحتا از آن یاد گردیده را مشاغل سخت و زیان اور مینامند.

مزایا و امتیازات مشاغل سخت وزیان آور:    

  • ساعت کار: برابر ماده ۵۲قانون کار ساعات کار ناشی از این نوع مشاغل به ۳۶ ساعت در هفته کاهش یافته است اما در سایر مشاغل ۴۴ ساعت در هفته میباشد .                                               برابر ماده ۶۰ قانون کار ارجاع کار اضافی دراین نوع مشاغل ممنوع است .
  • مرخصی : کارگران شاغل در این نوع مشاغل برابر ماده ۶۵قانون کار ۵ هفته در دو نوبت و پایان هر۶ ماه  میباشد در حالیکه کارگران عادی برابر ماده۶۴قانون کار دارای ۲۶ روز کاری میباشند.
  • بازنشستگی پیش از موعد: شاغلین مشاغل سخت و زیان آور برابر ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی در صورت ۲۰ سال سابقه کار متوالی و یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب با سابقه پرداخت بیمه بازنشسته میباشند.
  • سوابق کاری:  یک و نیم برابر محاسبه می شود  .
  • فقد شرایط سنی جهت بازنشستگی: شاغلین مشاغل سخت و زیان آور نیازی به رعایت شرایط سنی جهت در خواست بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی ندارند.
  • درصورت احراز شرایط بازنشستگی بعد از درخواست متقاضی به کمیته استانی بررسی  قادر به بازنشسته کردن خود میباشند.

نحوه و چگونگی درخواست بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور

 کسانیکه شرایط بازنشستگی آنان احراز گردیده میتوانند در سامانه مشاغل سخت و زیان آور به نشانی: sakht.mcls.gov.ir ثبت نام بعمل آورند .

پس از تکمیل کلیه فیلد های ثبت نام کد رهگیری توسط سامانه به متقاضی داده خواهد شد.

در صورت وجود و بروز مشکل و یا ورود اطلاعات اشتباه در صورت نیاز به ویرایش یا مراجعه حضوری به دبیرخانه واقع در اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مرکز استان اجازه  ویرایش توسط کاربر استان به متقاضی داده خواهد شد.

متقاضی با مراجعه به سامانه و با کد رهگیری خود میتواند از نتیجه کمیته بدوی و یا مراحل رسیدگی به درخواست از  تائید خود مطلع شود .

رای کمیته بدوی ظرف ۱۵ روز اداری بعد از ابلاغ و درج در سامانه قابل تجدید نظر خواهی و اعتراض میباشد.

متقاضی با مراجعه حضوری به دبیرخانه  و تکمیل فرم شماره یکو فرم شماره ۴ (اعتراض و تجدید نظر خواهی به رای اعتراض خود را ثبت مینمایند.

کلیه متقاضیان میبایست در این سامانه ثبت نام نموده و پس از کارشناسی تائید صلاحیت شوند.

متقاضیان میبایست قبل از ارائه درخواست بازنشستگی پیش از موعد  نسبت به اخذ سوابق بیمه ای خود از طریق سامانه صندوق تامین اجتماعی و یا شعب ادارات تامین اجتماعی اقدام نمایند.

کارفرما مکلف است پس از احراز شرایط بازنشستگی ۴درصد میزان مستمری نسبت به سنوات اشتغال کارگر در مشاغل سخت و زیان آور را که توسط سازمان تامین اجتماعی مقرر گردیده را به طور یکجا به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نماید.

بنابر تبصره۲ ماده ۲۲ آئین نامه و دستورالعمل اجرائی نحوه فعالیت کمیته بدوی و تجدیدنظر استانی  در صورت وجود هرگونه ابهام یا اختلاف در موضوع تشخیص و تطبیق مشاغل سخت و زیان آور کمیته موظف به کسب تکلیف از شورای عالی حفاظت فنی میباشد.

اعتراض به تصمیم و رای دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آوردر دیوان عدالت اداری:

اعتراض وتجدید نظر خواهی در خصوص رد درخواست در دیوان عدالت اداری میباشد .مشاوره حقوقی رایگان با وکیل ماهر و با تجربه دیوان عدالت اداری

۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱

 

15 نظر در مورد “مشاغل سخت و زیان آور

  1. ۳۲ سال پشت سر هم .کار کردم سختی کار نانوای رو از سال ۸۴ برداشتن گفتن فقط شاطر پس قبل از اون که به هم کار گر نانوای سختی کار می دانند حساب چی میشه بعد من درخواست سختی کار کردم او مدم باز نشسته بشم از من امضأ کرفتن گفتن باید ادعای نداشته باشی من الان دوسال هست درخواست دادم کد رهگیری مشاغل سخت وزیان اور دارم من سودا هم ندارم چون از ِ۹ سالگی کار کردم درس نخواندم. حاله حق من چ مشود باید جواب کد رهگیری را از که جواب بگیرم. باسپاس

    1. با درود بر شما
      در همان سامانه استانی مشاغل سخت و زیان آور و یا از طریق دبیرخانه کمیسیون مشاغل سخت و زیان آور میتوانید درخواست خود را پیگیری نمائید.

    2. با سلام من برج هفت سال نودونه با شغل آتش نشان درخواست بازنشستگی کردم فرم اولیه و شماره پیگیری هم دارم ولی تا کنون پاسخی دریافت نکردم
      الا (در حال بررسی است!!)!!!🤔

      1. سلام لازم است با شماره پیگیری که در دست دارید به دبیرخانه استانی مشاغل سخت و زیان اور مراجعه و یا اینکه از طریق سامانه اخرین نتیجه را ملاحظه بفرمائید . جهت انجام مراحل بعدی با شماره ۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱با ما مشاوره رایگان نمائید.

    3. با سلام در همان سامانه مشاغل سخت و زیان آور میتوانید پاسخ خود را بیابید و یا به اداره کار مراجعه و پاسخ بگیرید در غیر اینصورت ما بصورت رایگان خدمتگزار شما خواهیم بود.

  2. با قانونی استفساریه ۷۳۰۰ که داشتن ملاک توالی و بازنشستگی است چرا از ۲۰ یا ۲۵ سال می گویید شما که وکلا مجرب دور همید اگر تامین اجتماعی بخشنامه هم دارد باید ذیل همین استفساریه یعنی ۷۳۰۰ روز سختی کار صادر کند و لا غیر

  3. با قانون استفساریه داشتن ۷۳۰۰ روز اشتغال که تنها ملاک توالی و بازنشستگی است اگر تامین اجتماعی آیین نامه دارد باید ذیل همین استفساریه باشد نه بر ۲۰ یا ۲۵ سال حتا این بیست و پنج سال هم با استفساریه سال نود باید ۲۳ سال باشد با یک به یک و نیم جای از اعراب ندارد چرا وکلا پیگیری نمی کنند الان بیش از یک سال است دربدرم

  4. سلام.وقت بخیر
    من مهرامسال استخدام پیمانی آموزش وپرورش خواهم شدولی درتابستان مادوره ی دانشگاه فرهنگیان بارشته ی آموزگارابتدایی خوندیم.الان اداره کل میگه مابایدبرگردیم ونیروی استثنایی محسوب میشیم‌لطفاً راهنمایی کنیدمن هیچ علاقه ای به تدریس درمدارس استثنایی ندارم .میخوام برگردم عادی

  5. بنده ۱۸ سال سخت وزیان آور کارکردم ۶ سال اول معمولی کار کردم اکه ۱۸ سال ضریب ۱/۵ بخوره میشه ۲۷با دوسال خدمت سربازی میشه ۳۵ سال میتونم بازنشته شم سن بنده ۴۷ ساله

  6. باسلام بنده سعید افشاری هستم در جایگاه پمپ بنزین از سال ۸۶تا به الان و قبل از سال ۸۶در شرکت پیمانکاری در زمینه مونتاژ کاری و کارگر ساده بمدت۱۱سال و۲سال خدمت سربازی کلا ۲۳سال کار کردم و الان درخواست ۷سالسختی کار کردم و بیمه قبول نمیکنه من با این ۷سال با نشسته میشم لطفا راهنمایی کنید همکاران من با ۲۰سال سابقه باز نشست شدن و بیمه اعلام میداره جه قانون فرق کرده لطفا راهنمایی کنید وْ در ضمن من مدارک را برای شما ارسال کردم وممنونم ۰۹۱۳۹۳۱۵۸۴۶افشاری

  7. سلام
    من ۱۸سال در مجموعه چاپ کار کردم و ۳سال جای دیگه سابقه دارم آیا مشمول سختی کار میشم،در ضمن شب کاری هم دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید
آدرس