قرار منع تعقیب یک تصمیم نهائی در مرحله دادسرا میباشد که ظرف ۱۰ روز قابل اعتراض در دادگاه میباشد .

هنگامی که شخصی قصد طرح دعوایی را دارد و خواستار رسیدگی مراجع قضایی به آن می باشد ابتدا باید به این مورد توجه کند که با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات ، شکایت از عملی را مطرح کند  که در قانون جرم شناخته شده باشد و دلایلی کافی برای انتساب عمل ارتکابی  به متهم داشته باشیم . در غیر این صورت قرار منع تعقیب صادر می شود .

مشاوره حقوقی رایگان با بهترین وکلای دادگستری تهران

۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲

نشانی دفتر وکالت ما :

تهران میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان

صدور قرار منع تعقیب به چه معناست ؟

صدورقرار منع تعقیب به این معناست که  شکایت شاکی به دلیل جرم نبودن اتهام وارده و یا  نداشتن دلایل کافی برای اثبات مجرم بودن متهم از جریان رسیدگی خارج شده است .

قرار ترک تعقیب چیست ؟

مطابق ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری صرفا در جرائم قابل گذشت، شاکی می‌تواند تا قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر می کند. شاکی می‌تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب درخواست کند.

قرار موقوفی تعقیب چیست؟

گاهی شرایطی پیش می آید که امکان مجازات متهم بنا به شرایطی وجود ندارد و صدور قرار موقوفی تعقیب به این معناست که مجازات متهم از بین می رود . این قرار در موراد زیر صادر می شود :

  • مواردی که متهم پرونده فوت کند
  • گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم قابل گذشت
  • نسخ مجازات
  • مرور زمان در مجازات های باز دارنده

قرار منع تعقیب توسط چه کسی صادر می شود ؟

قرار منع تعقیب توسط بازپرس صادر میشود  بازپرس  وظیفه دارد پس از صدور این قرار  پرونده را  به دادستان  ارسال کند تا در رابطه با صدور قرار منع تعقیب اظهار نظر کند ودادستان ظرف مهلت ۳ روز وظیفه دارد نظر خود را در رابطه با این قرار ابراز کند و آن را تایید یا رد کند .

مشاوره حقوقی رایگان با بهترین وکلای دادگستری تهران

۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲

نشانی دفتر وکالت ما :

تهران میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان

امکان اعتراض به قرار منع تعقیب توسط چه کسانی وجود دارد ؟

امکان اعتراض توسط متهم پرونده و دادستان وجود دارد . در صورتی که دادستان پس از برسی پرونده مخالف صدور قرار منع تعقیب باشد پرونده  برای حل اختلاف به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به جرم را دارد فرستاده می شود .

آیا قرار منع تعقیب از اعتبار امر مختومه برخوردار است ؟

اعتبار امر مختومه به این معنا می باشد که رسیدگی مجدد به امری که سابقا در رابطه با آن قضاوت شده ممنوع است . قرار منع تعقیب از اعتبار امر مختومه بر خوردار است و امکان اقامه مجدد یک موضوع با همان عنوان مجرمانه و همان دلایل وجود ندارد . اگر صدور قرار منع تعقیب به دلیل جرم نبودن عنوان مجرمانه صادر شده باشد به معنای آن است که امکان تعقیب متهم با آن عنوان وجود ندارد ولی اگر قرار منع تعقیب به دلیل کافی نبودن مدارک صادر شده باشد در صورتی که در رابطه با آن موضوع دلایل جدیدی کشف شودمجددا قابل طرح می باشد .

آیا امکان اعتراض به قرار منع تعقیب وجود دارد ؟

بله ،  مطابق ماده  ۲۷۰ قانون آیین دادرسی کیفری قرار منع تعقیب قابل اعتراض می باشد . پس از صدور این قرار به طرفین دعوا مهلتی برای اعتراض داده می شود که مطابق قانون اگر شخص ساکن کشور ایران باشد این مهلت برای او ده روز است و اگر مقیم  خارج  از کشور باشد این مهلت برای او یک ماه می باشد و مرجع صالح برای اعتراض به این قرار  دادگاهی  است که صلاحیت رسیدگی به اصل جرم را دارد می باشد .

در صورتی که دادگاه اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند، آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند.( ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی مدنی ). در صورت اعتراض به قرار منع تعقیب و رسیدگی دادگاه تصمیمی که دادگاه بعد از اعتراض به این قرار صادر میکند قطعی می باشد بجز جرایمی که در ماده ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری  نام برده شده ( شامل جرائمی می شود که مجازات موجب حبس ابد ، سلب حیات ، قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن و جرایم تعزیری درجه سه به بالا ).

مشاوره حقوقی رایگان با بهترین وکلای دادگستری تهران

۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲

نشانی دفتر وکالت ما :

تهران میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان

نمونه لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب ضرب و جرح

ریاست محترم شعبه ….. دادسرای عمومی و انقلاب …..

با سلام و احترام به استحضار می رساند عطف به کلاسه ….. اینجانب ….. وکیل شاکی دعوی ….. علیه آقایان / خانم ها ….. مبنی به ….. نسبت به صدور قرار منع تعقیب صادره از آن شعبه محترم که در مورخ ….. به موکل ….. / اینجانب ….. ابلاغ گردیده است در فرجه قانونی ۱۰ روز پس از ابلاغ بنا به جهات و دلایل ذیل اعتراض و درخواست ارسال پرونده به مراجع ذی صلاح دادگاه های عمومی و انقلاب دادگستری ….. جهت رسیدگی به اعتراض نقض منع تعقیب با استماع مدافعات لایحه اعتراض مورد استدعاست.

تعقیب ضرب و جرح

شرح مختصری از ماوقع:

  • در مورخه ۱۰/۵/۱۳۹۷ در ساعت ده شب موکل و خانواده ی وی که در حال حرکت به سمت منزل مسکونی خود بودند مورد مزاحمت سرنشینان خودروی سواری پژو ۴۰۵ گردیده و بعد از درگیری لفظی توسط متهمین مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و به شدت از ناحیه سر و صورت مورد جراحت قرار گرفتند و متهمین بلافاصله محل منازعه را ترک و متواری گردیدند.
  • موکل در رابطه با اثبات ادعای خود به شهادت شهود و بازبینی دوربین مدار بسته محل نزاع استناد نمودند که شهودین تعرفه شده در محضر دادگاه به صحت اظهارات موکل شهادت دادند.
  • در بازبینی دوربین مدار بسته محل نزاع توسط مامورین کلانتری اصل نزاع و درگیری محرز گردید اما متاسفانه به دلیل فاصله دوربین مدار بسته با محل درگیری متهمین به طور واضح مشخص نگردید.
  • بازپرس محترم متاسفانه بدون توجه به اظهارات موکل و شهادت شهودین تعرفه شده و بازبینی دوربین مدار بسته قرار منع تعقیب را صادر می نماید.
  • با عنایت به مراتب فوق نظر به اینکه دلایل و مدارک کافی در خصوص توجه اتهام به متهمین وجود دارد تقاضای نقض قرار صادره و صدور قرار جلب دادرسی متهمین مورد استدعاست.

 

 

مشاوره حقوقی رایگان با بهترین وکلای دادگستری تهران

۲ ۲۳۰ ۲۳۰ ۰۹۱۲

نشانی دفتر وکالت ما :

تهران میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید
آدرس