
فوت خواهان و خوانده در پرونده حقوقی
در صورت فوت یکی از طرفین دعوی حقوقی (خواهان یا خواند) در حین دادرسی یا فوت وکیل یا فوت یکی از اصحاب دعوی یا محکوم له و یا محکوم علیه در پرونده حقوقی چه باید کرد؟
مشورت با یک وکیل حاذق و مجرب در خصوص نحوه تنظیم لایحه اعلام فوت و مراحل آن برای شما در مواجهه با این معظل بسیار ضروریست.
جهت کسب اطلاعات در خصوص پرونده های کیفری لطفا اینجا را کلیک بفرمائید .
دفتر وکالت ما آماده ارائه مشاوره حقوقی رایگان می باشد.
۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲
۰۹۱۲۸۳۹۴۴۸۳
نشانی دفتر وکالت ما : تهران – میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات اللهی ک نیائی پلاک ۷ ممیز یک – دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان
( اماده قبول وکالت پرونده های شما از سراسز کشور بصورت فوری و ارزان )
فوت در پرونده حقوقی
مشاوره حقوقی انلاین و تلفنی بصورت رایگان با وکیلحال به بررسی موضوع در حالت های مختلف می پردازیم:
۱-فوت یکی از خواهان ها یا خواندگان قبل از تقدیم دادخواست:
چنانچه قبل از تقدیم دادخواست خوانده از دنیا رفته باشد و دادخواست به طرفیت متوفی داده شده باشد این دادخواست بلا اثر است و قرار عدم استماع دعوی صادر می گردد چرا که به تجویز ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۲۳۲ قانون امور حسبی و ماده ۹۵۶ قانون مدنی طرح دعوی به طرفیت متوفی فاقد وجاهت قانونی می باشد.
و خواهان می بایست بعد از اخذ گواهی انحصار وراثت به درخواست ذینفع بطرفیت وراث مرحوم اقامه دعوی نماید.
اما اگر خواهان قبل از ثبت دادخواست از دنیا رفته باشند ؛ ورثه خواهان مجاز به طرح دعوی علیه خوانده می باشند.
۲-فوت یکی از اصحاب دعوی در حین دادرسی:
هرگاه یکی از طرفین دعوی (خواهان یا خوانده) در حین دادرسی فوت نمایند به تجویز ماده ۱۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی قرار توقف دادرسی صادر خواهد گردید و رسیدگی بطور موقت متوقف خواهد گردید.
۳-فوت یکی از اصحاب دعوی حقوقی پس از ختم دادرسی:
در پرونده های حقوقی فوت یکی از خواهان ها و یا خواندگان تاثیری در دادرسی نداشته و احکام صادره قانونی و نافذ است و پرونده حقوقی برابر قانون ادامه می یابد.
۴-فوت تجدید نظر خوانده یا تجدید نظر خواه قبل از ثبت دادخواست تجدید نظر خواهی:
چنانچه بعد از صدور ختم دادگاه بدوی یکی از طرفین پرونده حقوقی فوت نمایند قرار توقف دادرسی بر اساس ماده ۱۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی صادر خواهد شد.
۵-فوت محکوم علیه یا محکوم له قبل از ابلاغ اجرائیه:
فوت یکی از طرفین دعوی حقوقی بعد از قطعیت حکم و قبل از ابلاغ اجرائیه تا زمان ارائه انحصار وراثت متوقف گردیده و سپس به ورثه ابلاغ می گردد. (ماده ۱۰ قانون اجرای احکام مدنی)
۶-فوت بعد از ابلاغ اجرائیه:
اگر اجرائیه به محکوم علیه ابلاغ شده باشد و ۱۰ روز آن گذشته باشد اجرا ادامه خواهد یافت در غیر این صورت به ورثه محکوم علیه مجدداً ابلاغ خواهد گردید.
۷-فوت در حین اجرای حکم:
در صورت فوت محکوم له یا محکوم علیه در حین اجرای حکم به تجویز ماده ۳۱ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ تا زمان معرفی ورثه اجرای حکم متوقف خواهد شد.
۸-مرگ و فوت وکیل هر یک از طرفین دعوی:
مرگ یا فوت وکلای هر یک از طرفین دعوی تاثیری بر پرونده نداشته و اصیل می تواند شخصاً و یا توسط یک وکیل رسمی دادگستری دیگر ، پرونده را ادامه دهد.

مشاوره حقوقی انلاین و تلفنی بصورت رایگان با وکیل