«تسلیم مبیع »

معمولاً در معاملات تسلیم و تحول مبیع و به تعاقب آن تصاحب و تصرف ملک همزمان با امضاء مبایعه نامه انجام نگرفته و یک سوم ثمن معامله نیز در هنگام امضاء مبایعه نامه و  یک سوم دوم  نیز در هنگام تسلیم و تحویل مبیع و یک سوم آخر ثمن معامله نیز در هنگام انتقال رسمی مبیع در دفتر خانه اسناد رسمی پرداخت میگردد .

بعد از انعقاد بیع از آنجا که بایع مالک ثمن معامله و خریدار مالک عین مبیع ( مورد معامله ) می باشد ، بنابراین فروشنده موظف است بعنوان یکی از آثار و توابع بیع نسبت به تسلیم و تحویل مورد معامله به خریدار اقدام نموده و مبیع به تصرف خریدار درآید .

در غیر اینصورت و در صورت امتناع فروشنده منسبت به تسلیم مبیع خریدار می تواند شخصاً یا توسط وکیل پایه یک دادگستری که اعطاء وکالت و وکالتنامه رسمی در دست داشته باشد نسبت به ثبت دادخواست الزام فروشنده به تحویل و تسلیم مبیع مبایعه نامه عادی محکوم نموده و از طریق اجرای احکام دادگستری ملک خریداری شده را تحویل بگیرد .

شایسته است چنانچه طبق توافق فروشنده در  موعد مقرر اقدام به تسلیم و تحویل نماید شخصاً ضمن مشورت با وکیل نسبت به تنظیم صورتجلسه تسلیم و تحویل مبیع و تصرف مالکانه خریدار اقدام و آنرا به امضاء حاضرین و فروشنده برسانید .

تسلیم مبیع و تحویل ملک
تسلیم مبیع و تحویل ملک

بسیاری از مشکلات و اختلافات ملکی ناشی از عدم حضور وکیل در هنگام انعقاد قرارداد مشارکت یا بیع نامه میباشد که متاسفانه بدون هیچگونه تدبیر و عاقبت اندیشی توسط عموم انجام میگردد .

بدیهی است که انعقاد این نوع قراردادها – بیع نامه ها و قراردادهای مشارکت عاقبت خوبی در پی نداشته و مشکلات و معضلات فراوانی را بوجود خواهد آورد چه بهتر که از همان اول فکر پایان باشید و از مشاور حقوقی زبده بهره گرفته و کار اصولی انجام دهید .

ما با سالها تجربه  و انبوهی از پرونده های موفق در دعاوی ملکی و امر قراردادها آماده همکاری با شما هستیم .

مشاوره حقوقی در دفتر وکالت ما رایگان است خوشحال خواهیم شد که پذیرای شما باشیم.

لطفا قبل از تماس تصویر اسناد و مدارک خود را به شماره ذیل ارسال تا دقیقا بررسی گردیده و پاسخ مقتضی داده شود ما بدقت بررسی و به شما پاسخ خواهیم داد .

۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱

به تجویز بند ۳ از ماده ۳۶۲ قانون مدنی امضاء مبایعه نامه یا فاکتور ( در خصوص کالا ) ، بایع ( فروشنده ) موظف و ملزم به تسلیم مبیع بوده و در صورت تاخیر در تسلیم مبیع یا پرداخت ثمن توسط طرفین معامله طرف مستنکف مجبور به انجام تعهد میگردد .

تسلیم و تحویل مبیع جزء اجزا و توافع مبایعه نامه و بیع بوده و از ابتدا ئی ترین آثار عقد بیع می باشد .

لازم است در مبایعه نامه تاریخ و ساعت تحویل مبیع ( ملک یا کالا ) دقیقاً مشخص گردیده و خسارت عدم تسلیم در موعد مقرر نیز قید شود .

در صورت تحویل نیز می بایست صورتجلسه تحویل و تصرف مبیع تنظیم و یا در پشت مبایعه نامه به امضاء طرفین و شهود حاضر برسد .

لازم است  ثمن معامله در هنگام تسلیم و تحویل مبیع به فروشنده پرداخت گردد و علاوه بر آن چنانچه فروشنده به هر دلیلی از تحویل و تسلیم مبیع امتناع نمود مراتب صورتجلسه گردده و بلافاصله به وکیل خود و یا نزدیکترین دفتر وکالت در محل زندگی و یا محل کارتان مراجعه فرمائید .

لازم است ابتدا وکیل شما اظهار نامه ای از طریق یکی از دفاترخدمات قضائی الکترونیک ارسال و از متعهد ( فروشنده ) بخواهد به ایفای تعهد پرداخته و نسبت به تحویل مال یا ملک مورد نظر ظرف ۱۰ روز بعد از ابلاغ اظهارنامه اقدام نماید در غیر اینصورت مکلف به پرداخت خسارت است .

چنانچه اقدامی از جانب فروشنده بعمل نیامده لازم است با مشورت با وکیل درجه ۱ در امور ملکی و ثبتی و متخصص در امور معاملات و بیع نسبت به تقدیم دادخواست الزام به تسلیم و تحویل مبیع اقدام گردد .

لازم به ذکر است در صورتیکه ارجاع به داوری در قرارداد پیش بینی گردیده باشد ، اخذ رای داوری ضروری است  و در صورت مراجعه مستقیم به دادگاه حقوقی دادخواست شما رد خواهد گردید .

توصیه ما این است که در اینگونه موارد به توجیهات فروشنده توجه نفرمائید که عواقب خوشی نخواهد داشت و در هر شکل و حالتی اقدام قضائی صحیحتر بوده و حافظ منافع شماست و در صورت عدم اقدام بعد ها اثبات تخلف آسان نخواهد بود وبا موانع عدیده مواجه خواهید گردید.

نشانی دفتر وکالت ما : تهران  میدان فردوسی نرسیده به استاد نجات اللهی کوچه نیائی پلاک ۷ ممیز یک دفتر وکالت

۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱

۰۹۱۲۲۳۰۲۳۰۲

مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

جهت بازگشت به صفحه امور ملکی لطفا اینجا را کلیک بفرمائید.

تسلیم و تحویل مبیع+ تحویل ملک+تسلیم ملک به خریدار+ عدم تحویل مبیع+ الزام به اجرائیه تحویل مبیع+ وکیل معاملات ملکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید
آدرس